Как да изберете блесна за щука?

Изборът на блесна зависи от много странични фактори.

Като цяло не е препоръчително те да се ограничават в рамките на цена и цвят. На първо място поставяме фактора – вид риба. За лова на щука, например, се нуждаете от специална блесна за щука, така че да пожънете успех в уловния ден. Как да изберете своята?

Интернет е чудесен начин да разгледате бързо и без усилие много предложения за блесна за щука, като едва в няколко сайта ще откриете това, което търсите. e-fishing.bg е един от тях и ви препоръчваме да го посетите, за да може да закупите най-подходящата за вашите условия на риболов блесна. В сайта ви очакват различни по размер, цветове, облик на листото видове блесни, а вашата блесна за щука е добре да изберете според следните фактори:
Как да изберете блесна за щука?
Ако ловувате във вода със силно течение, най-добре е да закупите такава блесна за щука, която да има по-издължено листо. Всяка блесна има различно по вид листо, заради различния ъгъл на въртене спрямо остта на въртележката. Това е важно да се има в предвид, тъй като в зависимост от ъгъла на въртене на вашата блесна за щука се определя и това как тя ще стои в спокойни води или в течение. Блесните с по-малко листо притежават по-малък ъгъл на въртене, те са подходящи за отвеждане блесната на по-дълбоко, т.е колкото по-бавно въртите дръжката на макарата, толкова по-дълбоко потъва избраната от вас блесна за щука.

Редица подробности може да прочетете онлайн за това как е най-добре да ловувате щуки, но що се отнася до изборът на блесна за щука – доверете се на e-fishing.bg – специализираният магазин за риболов. Не пропускайте да разгледате и другите им налични артикули, така че винаги да бъдете подготвени за улов, независимо от условията.