Храна и добавки за стрес и депресия

Храна и добавки за стрес и депресия

В ежедневието депресията се нарича депресивно, безрадостно състояние, което много хора имат на фона на проблеми на работното място и у дома. Това обаче може да е признак на сериозно невротично разстройство, което изисква медицинска помощ. Според Световната здравна организация повече от 300 милиона души по света живеят с депресия . За съжаление, границата между „ежедневната“ депресия и неврозата може да бъде прекрачена неусетно за себе си. Ето защо е толкова важно да поддържате здравето на нервната си система с храна. Ползата от включването им в диетата при депресия е достъпна за всеки. Какви са тези продукти?

Разбира се не във всички случай храната ще помогне за справяне с проблема. В случай, че се задълбочи можете да разчитате на хранителни добавки за стрес и депресия, които ще откриете в магазин МагХербс, с гаранция за най-високо качество.

Храна и добавки за стрес и депресия

Пуйка, риба тон, пиле
Храненето при депресия и невроза задължително трябва да включва животински продукти, богати на аминокиселината тирозин. Има мнение, че в сиренето има много тирозин, но всъщност сиренето отстъпва на изброените продукти по отношение на съдържанието на тирозин.

Черен дроб, сърце (говеждо, пилешко, свинско)
Тези храни са изключително важни срещу депресията, тъй като са богати на витамин В12.

Какао на прах и черен шоколад
Какаовите зърна съдържат група полифеноли, които намаляват тревожността и успокояват. Това беше потвърдено от проучване на Центъра за човешка психофармакология към университета Суинбърн в Мелбърн (Австралия). Вярно е, че разтворимото какао, шоколадовата паста и млечният шоколад не са помощници срещу депресията – само продуктите с високо съдържание на естествено какао повишават настроението. И така, 40 г тъмен шоколад съдържа толкова полезни за нервната система полифеноли, колкото само 10 г какао на прах, от който се приготвя напитката.

Зеле и маруля
Те са богати на фолиева киселина, която е необходима на мозъка за производството на гореспоменатия серотонин. Недостигът му в храната може да доведе до понижено настроение, хронична умора и други признаци на депресия.