Магнезий – важен микроелемент за здравето на нервната система

Магнезият се подрежда на четвърто място като най-разпространен минерал в човешкото тяло. Той се приема главно чрез храната, а се отделя от организма чрез урината и потта. Този минерал магнезий има редица важни функции за тялото и играе съществена роля за мускулите, ставите, здравето на цялата нервна система, както и за настроението и добрия и пълноценен сън.

Умората, без значение дали става въпрос за физическа или психическа, е едно от нещата, които пречат да се извършват правилно дейностите в ежедневието. Магнезият е жизнено важен за организма микроелемент, а умората е един от признаците за неговия дефицит. За да се поддържа здравето на нервната система отлично, човек има нужда от достатъчно количество магнезий. За оптимално такова се смята количество от 20-30 грама за възрастен човек. Приемът на достатъчно магнезий е средство за пълноценен сън, увеличава енергията, освобождава от натрупания стрес и помага да се ускори мозъчната функция. Освен това магнезият е нужен и за контрол над стреса и доброто настроение.

Магнезий може да се набави в тялото чрез храната и това става с консумацията на сурови ядки, всякакъв вид риба, семена (чиа, сусам, елда), зеленолистни зеленчуци, бобови култури, някои плодове като банани и авокадо. Едно авокадо ви дава приблизително около 20% от дневната препоръчителна доза магнезий. Друг вариант да си набавите достатъчно количество магнезий е чрез хранителни добавки и дори този вариант е предпочитан ако имате симптоми на дефицит като хронична умора, крампи в мускулите или нарушения в съня.

Един чудесен натурален продукт, който ще свърши страхотна работа за вас, това е МАГНЕЗИЙ на NaturesPlus. Тази хранителна добавка ще ви помогне да премахнете нервното и психичното напрежение, ще благоприядства спокойния съм и ще подейства благоприятно на цялата нервна система в организма. Може да се сдобиете с този продукт като направите поръчка в онлайн магазина vitamag.bg.