Храна за малки кучета: Норми на хранене

Коя е най-подходящата храна за малки кучета? Размерът на порцията и броят на храненията на ден за малки кучета зависят от няколко фактора – възраст, порода, размер, активност, условия на отглеждане и здравни характеристики на кученцето.

Обем на дневната порция

Препоръчителната дневна порция е посочена от производителите на опаковката. Нека сравним кученце, живеещо в топла стая, и кученце, което прекарва по-голямата част от времето навън, през хладния сезон – те изискват различни начини на хранене. Продължителността и интензивността на разходките също влияят на енергийните нужди на кученцето.

Важно е да запомните, че възрастните кучета от една и съща порода могат да се различават значително по тегло и размер. Кученце на сравнително малки родители може да се нуждае от по-малко храна, от кученце на същата възраст, родено от мощни родители. Ето защо няма да е излишно да попитате стопаните, каква е физиката на родителите.

За да определите правилно дневната порция, е необходимо да знаете теглото на кученцето и не забравяйте, че кученцата растат много бързо, така че е необходимо редовно да измервате теглото му, за да коригирате размера на порцията навреме .

Как да разберете дали кученцето получава достатъчно храна?

Можете да покажете кученцето на ветеринарен лекар, съветват от HranaZaKucheta. Опитните собственици на кучета също знаят как точно да оценят състоянието на кученцето.

За всяка порода е разработена храна за малки кучета по стандарти за растеж и тегло – можете да се съсредоточите върху тях, да съпоставите размерите на вашето кученце със стандартите на породата по възраст.

Защо е толкова важно да изберете оптималното количество храна за кученце? Факт е, че преяждането води до наднормено тегло при кученцето, а това е пагубно за мускулно-скелетната и сърдечно-съдовата система. Недохранването от своя страна води до невъзможност на кученцето да постигне най-добрите параметри и характеристики на породата. Трябва да се помни, че кученцата растат неравномерно. И в един момент може да изглежда, че домашният любимец е отслабнал, но всъщност крайниците му са се изпънали. Универсален трик: фокусирайте се върху ребрата – те трябва да са осезаеми, но да не стърчат.

Посетете hranazakucheta.bg сега и разберете повече!