Колко често трябва да тренирате по време на стероиден курс?

Колко често трябва да тренирате по време на курс със стероиди?

Трябва да тренирате по-често, отколкото когато не взимате тези препарати!

Лекарствата сами по себе си не добавят мускули, не разклоняват капилярите, не увеличават ядрата в миофибрилите и т.н. Лекарствата ускоряват клетъчното делене (анаболизъм), т.е. създаване на нови.

И тъй като следващата тренировка трябва да се извършва само след като тренираният мускул се възстанови от предишната тренировка, колкото по-бързо възстановявате мускулите и връзките, изложени на натоварване, толкова по-скоро можете да започнете нова тренировка. Докато приемате стероиди за възстановяване, можете и трябва да спортувате по-често. Именно поради това растете по-бързо по време на курса и ставате по-издръжливи.

В същото време, разбира се, не бива да забравяте, че мускулите не са съставени само от кислород, въглерод и вода. Мускулите се нуждаят и от аминокиселини, които се съдържат в протеиновите храни. Ето защо, просто като тренирате по-често и употребявате препарати, това вече няма да работи. Наложително е да увеличите приема на протеинова храна поне с още 1 път на ден или да увеличите нейното количество количество. Също така следвайте режим на почивка и сън, ако не можете да увеличите продължителността им. Следвайки тези прости правила, можете да тренирате ефективно, като използвате стероидите.

За тези „любознателни“ хора, които искат да видят точни числа, ще добавим:  Ако целта ви е обикновен набор от мускулна маса, тогава за една седмица е повече от достатъчно да  тренирате 3 до 4 пъти. Що се отнася до тренирането за силова издръжливост, без да набирате маса, тогава можете да тренирате повече от 4 пъти.

Питате невярващо: „Ами ако по време на курса е необходимо да тренирам по-често, отколкото без него, а аз тренирам без курс ноколо 4 – 5 пъти седмично, тогава какво“? Отговорът е прост. Не е нужно да губите толкова много време. Променете подхода си пов време на тренировките. Следвайте тези прости указания и резултатите ще ви изненадат приятно.

P.S. Мускулите не растат по време на тренировка, а по време на почивка. Яжте повече, спете повече. Достатъчни са 3 – 4 тренировки.