Защо си струва да имате спортен сутиен

Спортният сутиен е неизменна част от гардероба на всяка активна жена. Как да изберете функционален модел, който да ви гарантира комфорт дори и при най-интензивните тренировки и в същото време да ви кара да се чувствате женствена?

Защо си струва да си купите спортен сутиен?

1. Защото има евтини и качествени модели във fitnesdrehi.eu!

2. Най-важната функция на спортния сутиен е да обездвижва бюста. Спортният сутиен е проектиран да минимизира риска от удари по време на физическо натоварване. Класическият сутиен абсорбира вибрациите и движенията на бюста само в 38%. Междувременно, в случай на добър спортен сутиен, тези параметри са на ниво от 74%. Защо е толкова важно?

3. Защото бюстът на жената няма мускули, а само кожа с мрежа от ленти от съединителна тъкан, т.е. връзки на Купър. Именно те се разтягат в резултат на интензивни движения. В резултат на това гърдите стават по-малко твърди и еластични, а в някои случаи дори се деформират. С носенето на спортен сутиен намаляваме риска от необратими промени във външния вид и здравето.

Видове спортни сутиени

Преди да изберете правилното бельо за спортно облекло, първо трябва да уточните размера на бюста си. След това избираме един от трите вида сутиени:

а) с ниска опора – гърдите при този тип спортни сутиени са притиснати една към друга и движенията им са сведени до минимум. Предназначени са за жени с малки и средни гърди (A и B чашки), които обичат статични упражнения, например йога или такива с ниска динамика.

б) средна поддръжка – такъв спортен сутиен се характеризира с по-голяма стабилност от гореописания модел, тъй като притиска всяка гърда поотделно. Ще работи добре при жени, които имат по-големи гърди или предпочитат да се занимават с интензивен спорт.

в) висока опора – отличава се с най-висока степен на стабилност, като засяга всяка гърда поотделно. Характерно за модела е наличието на ластик под бюста. Той е отличен избор за жени, които са много активни физически.